Lantos Mihály

Lépéselőny alapító, vezető oktató, egyetemi oktató

"...Magam is a „túloldalról” jövök. Hatéves koromtól harmincegy éves koromig nem tudtam hogyan kell tanulni.  Nem is szerettem tanulni, mert annyi minden jót lehetett helyette csinálni. A tanulás viszont többnyire unalmas magolásokból állt, mindig csak a következő dolgozatig, vagy felelésig, ami után persze rögtön el is felejtettem a tanultakat.

Nem tudom megmondani, hogy kinek hogyan kell tanulnia, de abban jól tudok segíteni, hogy mindenki fel tudja építeni a saját tanulási stratégiáját.

Hiszen én is a „túloldalról” jövök." 

lantos-mihaly-lepeselony-alapito

Rossz tanulóból két diplomás egyetemi tanár és tanulási módszertan-szakértő - Lantos Mihályra igazán illik a "rablóból lesz a legjobb pandúr"-állítás. Sohasem szeretett tanulni, és nem is volt jó tanuló. Harminc éves korában azonban lépéskényszerbe került: felajánlottak neki egy állást, amelyhez egy második diplomát kellett volna szereznie - de legalábbis beiratkozni az egyetemre.

"Megtettem, de közben ötletem se volt, hogyan fogom túlélni a vizsgaidőszakot. Soha senki se készített fel erre az élethelyzetre, soha senki se tanított meg tanulni. Ugyanakkor nem voltam rossz képességű fiatal, csak nem tudtam, hogyan használjam az adottságaimat. Rengeteg talpalás, kutatás, tanfolyamokra járás után találtam meg a nekem megfelelő módszert: a villámolvasást. Már nem csak képességem, de eszközöm is volt. Hamarosan beiratkoztam az ELTE pedagógia mellett a Debreceni Egyetem filozófia-szakára is és párhuzamos képzésben szereztem meg a végzettségeimet munka mellett."

Mihály - akit leginkább Misinek ismernek a tanfolyamainak résztvevői - innentől feladatának tekintette, hogy segítsen a hozzá hasonlóan tanulási gondokkal küszködő fiataloknak a képességük mellé a módszert is megtalálni. 2013-ban jelent meg a Villámolvasás a gyakorlatban című könyve, amelyben már saját kiegészítéseit, a magyar diákokra szabott javaslatait is publikálta. Villámolvasás - tanfolyamain már a saját, kibővített rendszerét oktatja, amely a villámolvasás technikáján túl egy komplex tanulási stratégia:  a tananyag hatékony feldolgozását, elsajátítását és visszaidézését segítő technikákat, módszereket tartalmaz a felnőtt diákok/tanulni vágyók számára.

A Lépéselőny tanfolyam a fiatal diákok, általános-és középiskolás korosztály számára ad megoldást a tanulással kapcsolatos problémák kezelésére. A gyerekeket minél korábban megtanítani tanulni - ez a Lépéselőny célja, hogy megőrizzék pozitív hozzáállásukat a tanuláshoz és hogy a tanulás ne kudarcok, hanem sikerek, énerő és önbizalom forrása legyen.

A Lépéselőny felkészít az iskolai követelmények sikeres teljesítésére egyszerű, praktikus módszerek segítségével. A módszerről 2018-ban jelent meg Lépéselőny - tanulj meg tanulni! című könyve. Majd 2019-ben ezt követte a Lépéselőny szülőknek! -Tanítsd meg tanulni! című könyv, amely gyakorlati tanácsokkal, módszerrel segít a szülőknek hatékonyan támogatni csemetéjük tanulását.

Lantos Mihályról bővebben: www.lepeselonytanfolyam.hu

villamolvasas-konyv

Lantos Mihály: Villámolvasás a gyakorlatban

Több mint 15.000 eladott példány

bővebben: villamolvasas.hu

Tanítsd meg tanulni

Lantos Mihály: Lépéselőny - Tanulj meg tanulni!

Több mint 7.500 eladott példány

Angol, német és román nyelven is elérhető

Tanítsd meg tanulni

Lantos Mihály: Lépéselőny szülőknek - Tanítsd meg tanulni!

Több mint 5.000 eladott példány

A könyvek megrendelhetők a kiadó honlapján vagy tanfolyamainkon személyesen is megvásárolhatók.