Gyakran ismételt kérdések

A Lantos Mihály által kidolgozott Lépéselőny tanulási stratégia hazai és nemzetközi kutatásokon alapszik, és legfontosabb célkitűzése, hogy a teljes elmét bevonja a tanulásba. A módszereket természetesen magunk is alkalmazzuk a mindennapokban, de mindent a  gyerekek meglévő tanulási szokásaihoz, a magyar oktatási rendszer sajátosságaihoz igazítottunk - és igazítunk még ma is. Mert a Lépéselőny módszere nem állandó, kőbe vésett. A felmerülő igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztjük.

Nem ez az egyetlen és mindenható tanulási stratégia. Ha a gyerek sikeres az iskolában, ha élvezi a tanulást, ha könnyen megy neki, ha van már más jól működő tanulási stratégiája, nem szükséges elvégeznie a tanfolyamot.

A Lépéselőny tanfolyamot kifejezetten azoknak állítottuk össze, akik küzdenek az iskolában vagy a jelenlegi jó eredményeiket aránytalanul nagy munkával érik el. Lehet könnyebben és élvezetesebben is tanulni!

Biztosan. Neki is!  A Lépéselőny  nem varázslat és nem csodaszer, "csak" egy eredményes tanulási stratégia. Amit mindenki el tud sajátítani, igazából az iskolában kellene a gyereknek megtanulnia. Az esetek túlnyomó többségében erre sajnos nem kerül sor. Nem szükséges "hinni" benne, és nem kell hozzá különösebb tehetség sem. Mindenkinek van jobb és bal agyféltekéje, logikus és művészi énje, csak van, akinek az egyik a dominánsabb, van, akinek a másik. A tanfolyamon ezt a kettőt kötjük össze a színekhez, formákhoz, logikai rendszerekhez való kötődés erősítésével. A résztvevő felismeri az erősségeit és a tanulás szolgálatába állítja. Pontosan az egyszerűsége adja a hatékonyságát!

A célját tekintve semmi, az átadás módját, az ismeretanyag mélységét, a technikák változatosságát tekintve természetesen sok. 

A kicsiknek (3.- 4.osztály) szóló tanfolyamok - az életkori sajátságoknak megfelelően - rövidebbek, egy naposak és több bennük a játékos elem.

A nagyobbaké kétnapos és nagyobb terheléssel, több gyakorlással jár. De természetesen ez se száraz - hogyan lehetne az élvezetes tanulásról szenvedve tanulni?

Játszani. Játszani a képzeletünkkel, a fantáziánkkal, egymással, közben észre sem vesszük, hogy magáról a tanulásról szól az egész.

Az elején összeszedjük a problémákat, amelyek hátráltatnak a tanulásban minket, aztán ezeket egyenként kicseréljük valami sokkal célravezetőbb, egészségesebb és élvezetesebb elemre. Ezeket természetesen azonnal ki is próbáljuk, megtapasztaljuk a sikerélmény ízét, aztán egy nagy egységgé, vagyis otthon használható tanulási stratégiává formáljuk azt, amit megtanultunk. Lépésről lépésre.

Biciklivel érkezünk a tanfolyamra, és egy Rolls Royce-al távozunk.

Mindent. Se könyvet, se eszközt, se mást nem szükséges megvenni a tanfolyamhoz vagy a módszer használatához. Az egyszeri díj befizetése és a tanfolyam elvégzése után a gyereknek lesz egy jó tanulási stratégiája, amivel gyorsabban, könnyebben és élvezettel veheti az iskolai akadályokat.

Az egynapos Lépéselőny tanfolyam 9 órakor kezdődik és 15 óra körül ér véget.

Az 5-7-es korosztály Lépéselőny tanfolyama mindkét napon 9 órától 14 óráig tart.

Az 8-12-es korosztály Lépéselőny tanfolyama az első napon 9-15.30 óráig, a második napon 9-15 óráig tart.

Az alábbi eszközökre lesz szükség a Lépéselőny - tanfolyamokon:

  • 3-4 db. A3-as lap,
  • 3-4 db. A4-es lap,
  • 12 db-os színes ceruza készlet,
  • grafit ceruza,
  • radír, hegyező,
  • jegyzetfüzet,
  • a következő heti házi feladat, amit az iskolában feladtak.

Javasolt az egy- vagy két napi hideg élelem, elegendő szénsavmentes folyadék (legalább 1,5 liter/nap), esetleg rágcsálnivaló.

Tanáraink több évtizedes szakmai tapasztalattal és komoly referenciákkal kezdik a tanítást nálunk. Ezután tréningeken és folyamatos coachingon vesznek részt, hogy a Lantos-féle Lépéselőny bármely előadóval ugyanannyira hatékony és sikeres legyen!

Életkori sajátosságokhoz igazított. Szüneteket akkor tartunk, amikor szükségét érezzük, de a koncepció az, hogy gyakran tartunk rövid szüneteket, és minden harmadik szünet hosszabb. 

Mindenkinek van 45 perc ebédszünet. A tanfolyam teljes ideje alatt vállaljuk a gyerekek felügyeletét.

A Lépéselőny tanfolyamok tematikáját kifejezetten a gyerekek igényei szerint állítottuk össze, a korosztályi bontás minden korcsoport életkori sajátosságainak figyelembe vételével történt. Szülőként a gyerek tanfolyamot követően részt vehetsz egy szülői tájékoztatón, ahol elmondjuk, hogyan segítheted a gyerkőcöt, hogy a tanultakat mielőbb mindennapos gyakorlattá tegye.

Felnőttek számára (18 év fölött) - ha tanulni szeretnének tanulni -  a villámolvasás módszerét ajánljuk. Ez már nem az iskolára, hanem az egyetemi és munkahelyi kihívásokra készít fel. A nevével ellentétben ez sem csak egy fejlett olvasási módszer - ugyanúgy egy tanulási stratégia és komplex tartalomfeldolgozási módszer, mint a Lépéselőny. Ha szeretnél többet megtudni a villámolvasásról, itt nézhetsz utána: villamolvasas.hu

Igen, határozottan! Egy iskolás számára a tanulás olyan, mint a felnőttek számára a munka. Ha ebben sikereket tud elérni, nő az önbizalma, hasznosabbnak érzi magát - ami az élet minden területére kisugárzik. Ráadásul azok a módszerek, amelyekkel a résztvevő megtanul a tanulásban sikereket elérni, az élet más területein is alkalmazhatóvá válnak, például a pozitív gondolkodás fejlesztése, a kreativitás használata, a stresszkezelő technikák stb. A tanfolyam után a résztvevő gyorsabban ismeri fel a megoldást, hatékonyabban és célorientáltabban olvas, hosszabb távon pozitívan változhat az önképe és a tanuláshoz való attitűdje is.

Igen, lesz!  A tanfolyam végeztével egy kb. 30 perces konzultáció során elmagyarázzuk a szülőknek is, hogyan tudják segíteni a módszer alkalmazását és a gyermekük fejlődését. Ez azért is fontos, mert a résztvevő egy teljesen új - de pofonegyszerű - tanulási stratégiát kap, célszerű, hogy a szülők is megismerkedjenek vele. Sokszor hallottuk már a konzultáción: kár, hogy annak idején ezt nekem nem mutatta meg senki...!

Amennyiben a tanfolyamon megadtad az elérhetőségedet, és hozzájáruló nyilatkozatodat, a tanfolyamot követő négy héten keresztül, heti egy alkalommal küldünk e-mailt, gyakorlati tanácsokkal ebben a témában. Gondoskodj arról, hogy levelünk ne a spam-ben végezze. Hasznos tanácsokat, videókat fogunk küldeni, hogyan támogasd a gyerkőcöt az önálló és élvezetes tanulásban.

Semmi katasztrófa. Írj nekünk e-mailt, és vagy keresünk másik időpontot, vagy találhatsz esetleg egy másik ismerős-barát gyereket, akit megajándékozhatsz a tanfolyami részvétel lehetőségével. Ha változás van, kérünk, hogy mindenképp jelezd felénk! Ide kattintva írhatsz Nekünk e-mailt! 

A budapesti helyszínünk a XIII. kerületben a Frangepán utcában található.

A pontos címet a visszaigazoló levélben küldjük a többi parkolási ill. tömegközlekedéssel megközelíthetőségre vonatkozó információval együtt.

Ha Budapesten kívül szeretnél részt venni Lépéselőny tanfolyamon, vedd fel velünk a kapcsolatot itt!

Ha több érdeklődő van a közösségedből, keresd fel a Szervezz tanfolyamot aloldalunkat bővebb információért!

Korosztályfüggő. A kicsiknek szóló tanfolyamokat kevesebb (max. 18-20) fő számára hirdetjük meg, hogy minden gyerekre legyen lehetőségünk személyesen figyelni. A nagyobbaknál ez a létszám max. 30 fő.

Amennyiben lenne olyan kérdésed, amire nem találtál választ, kérünk, hogy az alábbi üzenetben írd meg Nekünk. A kérdést a válasszal együtt felvesszük a Gyakran Ismételt Kérdések listájába, és természetesen Neked személyesen is elküldjük.

Köszönjük, hogy segítesz !

Adja meg a nevét!
Kérem, írja be az üzenetet