Lantos Eszter

pedagógus, drámapedagógus, Lépéselőny oktató

"A közoktatásban megtapasztaltam milyen nagy szükség van az új tanítási-tanulási módszerekre, de a rendszer nehezen mozdul, így egyelőre külső támogatásra szorulunk. A gyerekek rengeteget küzdenek amiatt, hogy egyféle gondolkodásmódra, értelmezésre oktatják őket, nem nagyon van lehetőség egyéni utakat találni. Ezen próbálok a magam részéről változtatni."

Eszter
Tizenöt éve foglalkozom gyerekekkel, fiatalokkal mindenféle korosztályból.
Pedagógus családból származom, mégis akkor értettem meg, hogy ez a hivatásom, amikor először katedrára álltam.
Nagyon szeretek gyerekek, fiatalok között lenni, csodálom világlátásukat, gondolkodásukat. Rengeteget tanulok tőlük.
A közoktatásban megtapasztaltam milyen nagy szükség van az új tanítási módszerekre, de a rendszer nehezen mozdul, így egyelőre külső támogatásra szorulunk. A gyerekek rengeteget küzdenek amiatt, hogy egyféle gondolkodásmódra, értelmezésre oktatják őket, nem nagyon van lehetőség egyéni utakat találni.
A  Lépéselőny módszer azért fogott meg, mert egy komplex tanulásmódszertani eszköztár, ami mentén mindenki kialakíthatja a számára legmegfelelőbb, leghatékonyabb tanulási módot. Nem zárja a gyerekek gondolkodását skatulyába és szem előtt tartja, hogy minden tanulás elsődleges célja a személyiség minél szélesebb körű fejlesztése.
Olyan módszereket tanítunk, amelyek nem csak az iskolai életben, hanem a későbbiekben is a gyerekek segítségére lesznek, a felsőoktatásban vagy a munkahelyen.
Az, hogy ki hogyan tudja legjobban elsajátítani, felépíteni a tudását, teljesen egyedi. Ebben ezek az eszközök nagy segítségükre lehetnek.