Kaszab László

pedagógus, Lépéselőny oktató

""Szeretnék minél több gyermeknek segíteni, hogy tudatosan és élvezettel használják képességeiket és tehetségüket egy teljes, boldog élet érdekében."

Kaszab László2

Egy lány és egy fiú boldog, büszke édesapjaként immár huszonöt éve tanítok egy budapesti tehetséggondozó gimnáziumban, ennek minden előnyével és hátrányával együtt.

Láttam reménytelen helyzetből egekig szárnyaló tehetségeket és ragyogó képességeik ellenére elkallódó zseniket, tanítottam tanárként tananyagot, majd pedagógusként gyermeket, folyamatosan keresve a választ a kérdésre: hogyan taníthatnám meg diákjaimat egy, a személyiségükre szabott, ezért valóban hatékony tanulási módszerre?

A tehetség ugyanis hiába bukkan elő igen változatos formákban és életkorokban, ám a tehetséggondozás csak akkor lehet eredményes, ha a gyermek tudatosan használja képességei javát, ellenkező esetben nem saját maga, hanem külső tényezők irányítják sorsát, így csak részleges vagy időleges sikereket érhetünk el.

Ezért jelentett számomra hatalmas örömet és lehetőséget, amikor megismerkedtem Lantos Mihály „Lépéselőny” módszerével, mert tudományos, átfogó és kipróbált rendszere éppen az egyéni sajátosságokra épít, azokat igyekszik fejleszteni a sikeres tanulás érdekében. Csapatának tagjaként szeretnék minél több gyermeknek segíteni, hogy tudatosan és élvezettel használják képességeiket és tehetségüket egy teljes, boldog élet érdekében.